Anadolu Lisesi

Kampüsümüzde Anasınıfı-İlkokul, Ortaokul ve Lise bağımsız binalarda yer alır. Lise binamız A-Blok'tur.

Hazırlık Sınıfı

Öğretim yılının başladığı ilk hafta içinde Hazırlık muafiyet sınavı yapılır. Sınav, İngilizce ve Türkçe test sorularından oluşur. İki oturum olarak planlanan muafiyet sınavından 70 ve üzeri puan alan öğrencilerimiz bir üst sınıf olan dokuzuncu sınıfa doğrudan geçme hakkına sahip olur. Muafiyet sınavından yeterli puan alamayan öğrenciler kayıtlarını Hazırlık sınıfına yaptırabilirler.

9-10-11.Sınıf Kayıtları

9.sınıfa kayıt olunabilmesi için hazırlık muafiyet sınavımızı geçmiş olmak ya da başka bir okulun hazırlık sınıfını tamamlamış olmak şartı aranır.

10. ve 11. sınıflara kayıt olunabilmesi için,

• Aday öğrencinin Okula Kabul Sınavı'mızdan yeterli puanı almış olması,
  • Sınıf tekrarı yapmamış olması
  • Önceki eğitim hayatında disiplin suçu almamış olması,
  • Okulumuzda uygulanan eğitim programlarına uyumlu ve katılımcı olunacağı, disiplin suçları işlenmeyeceği, okul eşyalarına koruyucu yaklaşılacağı, sınıf içi ve dışındaki diğer okul ortamlarında başkalarının haklarına saygılı olunacağı taahhüdünde bulunması gerekmektedir.

Kayıt olunmak istenmesi halinde ilgili birimle ödeme koşulları ve işlemleri sonuçlandırılır. Kayıt olunmak istenen sınıf düzeyinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) E-Okul sistemi üzerinden bulunan boş kontenjan doğrultusunda kayıt yapılır. Kayıt işlemleri sırasında anne, baba ve öğrenci nüfus cüzdanı asıllarının kayıt görevlisine ibrazı gerekmektedir.

Her sınıf düzeyinde kayıt hakkı önceliği, eğitimini İMİ Okullarında sürdüren öğrencilerimize verilmektedir.