Benim Dünyamın Değerleri Renklidir Hikayeleri

Okul öncesi dönemde kişilik özelliklerinin temeli atılmaktadır, bu yaşta çocukların oluşturduğu kişilik özellikleri ömür boyu sürecek 'iyi insan' kavramının gelişmesine yardımcı olacaktır. Dünyamızın geldiği duygu ortamını düşündüğümüzde çocuklarımızın insani değerleri küçük yaşta benimsemeleri, daha iyi bir dünya da yaşayabilmeleri için, duygularını kendine özgü şekilde ifade ederken karşısındaki insanı da anlamaları gerekmektedir. Bu nedenle 4-6 yaş grubu ile “ Benim Dünyamın Değerleri, Renklidir Hikayeleri” projesini yapmaya karar verdik. Bu projede değerler eğitimi konularından “Sevgi-saygı-paylaşma-yardımlaşma-sorumluluk-işbirliği” başlıklarını ele alarak, çocuklarımızla birlikte seçtiğimiz değerlerle ilgili çeşitli etkinlikler yapacağız; bu şekilde çocuklarımızın değerleri özümsemelerini destekleyeceğiz. Ayrıca bu çalışmaların yanında değerlerle ilgili hikaye oluşturarak ilerleyecek olan projemizin sonunda bir dijital kitap hazırlayarak paylaşımlarda bulunacağız.

KELİME BULUTLARIMIZ

LOGO ÇALIŞMALARIMIZ