Milas’a Modern Bir Konferans ve Kongre Binası
Kampüsümüzde inşa edilen ve önümüzdeki yaz aylarında tamamlanarak hizmete girmesi beklenen 400 kişilik konferans salonu binasının inşaatı hızla sürüyor.

İki katta ayrı fuayeleri, kültür, sanat, edebiyat sergi ve etkinlik salonları, sanatçı kulisleri ile bir kültür merkezi niteliği taşıyan konferans binasının ana gösteri salonunda sinema, tiyatro, konferans, kongre, konser, söyleşi, klasik müzik dinleti etkinlikleri yapılabilecek. Gelişmiş ses ve ışık sistemleri, oyun içinde değişebilir dekor otomasyonu ile salon her türlü tiyatro, opera, bale konser etkinliğine uygun tasarlanmış durumda. Ayrıca eş zamanlı (simültane) çeviri kabinleri ve sistemiyle hem yerel hem de uluslararası sempozyum, panel, konferans ve kongre yapılabilir donanıma sahip.

Konferans salonumuz Milas için önemli bir eser olacak, hem kapasitesiyle hem de yüksek teknolojik donanımlarıyla yörede mutlak bir ihtiyacı giderecektir.

Genel Müdürümüz Gülay Karan'ın konferans salonu ile ilgili açıklamaları;

“5 yıl önce Milas’a okul yatırımını yapma kararı aldığımızda Milas’ın sosyokültürel yaşamına dokunmak, katkıda bulunmak istiyoruz demiştik. Konferans binamız bu anlamda bize bu olanağı sağlamış olacak.” dedi.

Önceliğimiz öğrencilerimiz ve velilerimiz

“Önceliğimiz tabii ki öğrencilerimiz, okul içi etkinliklerimiz. Öğrencilerimizin sosyokültürel gelişmişliklerini en yükseğe çıkarmak için uğraş vermek zaten işimizin ve felsefemizin bir parçası. Salonumuzu öncelikle kendi etkinliklerimizi tasarlayıp düzenleyerek, öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini ve edebi, kültürel ve sanatsal yaratıcılıklarını gösteriye, performansa çevirebilecekleri yer olarak kullanacağız. Ve tabii ki velilerimiz. Çocuklarının gelişiminin içinde hep varlar ve var olacaklar.

Bunun dışında tüm Milas halkının yararlanabileceği kültürel ve sanatsal etkinlikler yapmak istiyoruz. Kültürel hayata katkılar sağlayacak geliştirecek önemli konuşmacıları, sanat edebiyat insanlarını, tiyatro gruplarını, müzisyenleri Milaslı dostlarımızla, Milas halkıyla buluşturmak istiyoruz. Daha ötesinde tarihi, tarımı, turizmiyle Milas’ı ulusal ve uluslararası sempozyum, panel, konferans ve kongrelerin de yapıldığı bir merkez haline getirmek istiyoruz. Özetle, salonumuzun Milas ve halkı için için hatırı sayılır katma değerler yaratacağına inanıyoruz.”