Değerli İMİ Koleji Dostları, Bilgi hızla değişiyor. Dünyadaki bilim ve teknolojik gelişmelere, değişim hızına, ürün geliştirme ve üretime nasıl yansıdığına bakıldığında geleceği kurgulamakta kullanılan bilginin artık çok çabuk değiştiğine tanık oluyoruz. Eldeki bilgiyle geleceği yakalamanın mümkün olmadığını, geleceğe dönük bilgilere de sahip olmak, bilgi üretmek ve bunu da mutlaka değişim hızına uygun yapmak gerektiğini görüyoruz. Bunu yapamayan ülkelerin bilim ve teknolojiyi daha iyi kullanan ülkelerin gerisinde kalacağını, kişi başı yıllık milli geliri 8-12,000 ABD Doları arasında dolaşan orta gelir tuzağına takılmış ülkelerin ötesine geçmekte çok zorlanacağını, bunu aşmanın yolunun ise eğitimden geçtiğini biliyoruz.
Türkiye’de her okul gibi İMİ Kolejinde de Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) belirlediği temel eğitim ve öğretim müfredatı uygulanıyor. MEB müfredatı çok ayrıntılı, yaşama dair çok kapsamlı bilgi ve beceriler kazandırıyor. Ancak dünyadaki bilgi, bilim ve teknolojideki hızlı değişimleri takip edebilmek, zamanında ayak uydurabilmek için daha fazlasına ihtiyaç var. Sanayi Devriminin 21.Yüzyılda eriştiği “Sanayi 4.0 Bilişim Teknolojileri” aşamasında gençlerin güncel bilgi, teknoloji ve programları, yazılım, üretim araçları ve ürünleri tanımaları, gelişimin gidebileceği yön ve hedefleri bilmeleri gerekiyor. Daha şimdiden tanımlanan Sanayi (Toplum) 5.0’i anlamaları, geleceği nasıl şekillendirebileceğini öngörmeye çalışmalılar. Bunun için İMİ Kolejinde MEB müfredatını güçlendirecek ve geliştirecek destekleyici programlar oluşturduk.
Anaokulu 4-5 yaş grubundan ortaokul 6.sınıfa kadar uygulanmak üzere İlköğretim Gelişim Programı (İGEP) ile bilgiyi bilen, meraklı, analitik düşünen, yaratıcı, girişken, adil ve güvenilir, saygılı, sorumluluk ve vicdan sahibi, cesur, girişimci, farkındalığı güçlü, duygudaş, entelektüel, yabancı dil bilgisi güçlü çocuklar hedefliyoruz.
7.sınıftan Lise sona kadar uygulanan Evrensel Gelişim Programı (EGEP) ile gençlerimizi meraklı, bilgiye ulaşabilen, bilgi üreten, ürettiği bilgiyi geliştiren, tasarımda ve üretimde kullanabilen kişiler olmaya yönlendiriyoruz. Onların dünya siyasal, ekonomik ve finansal sistemlerinin işleyişinden, iş dünyasından, iş kurmaktan ve yönetmekten, dijital, finans ve medya okuryazarlığından, girişimcilik vb. birçok bilgiden temel düzeyde haberdar olmalarını istiyoruz. Mutlaka görgülü, zarif, dikkat çekici, en az bir sanat ve spor dalını yaşam tarzı edinmiş entelektüel kişiler olmalarını önemsiyoruz.
Öğrenci odaklı bu iki programı öğretmenlere yönelik Kişisel Gelişim, Alan Bilgisi, Mesleki Gelişim, Kurum Kültürü bölümlerini içeren Öğretmen Sürekli Eğitim Programı (ÖSEP) ile de çocuk ve gençlerimizi yetiştirecek öğretmenlerimizin niteliklerini artırmayı amaçlıyoruz.
Tüm programlarla öğrencilerimizin sadece sınav başarısıyla değil, mutlaka yaşam başarısı ile yaşama tutunmalarını, hangi mesleği seçerlerse seçsinler, artık her alanda ihtiyaç olan 21.Yüzyıl bilgi ve becerilerine, bilişim teknolojilerine yatkın bir kişisel gelişim port folyoları olmasını istiyoruz. Ailesine, yakın çevresine, ülkemize ve dünyaya yararlı, üretken, okulda edindiği bilgi ve birikimlerle kariyer basamaklarını başarıyla çıkacak gençler görmek için hep birlikte el ele…
Saygı ve sevgilerimizle,